Бившият световен рекордьор по плуване на 50 метра бътерфлай Джеф Хюджил (Австралия) и съпругата му Сара Хилс се признаха за виновни в съда за притежание на наркотици. 35-годишният Хюджил, който спечели сребърен медал с щафетата на Австралия на 4 по 100 метра съчетано плуване и бронзово отличие на 100 метра бътерфлай на Олимпийските игри в Сидни 2000, беше задържан заедно с жена си в края на април. В апартамента на двойката беше открито малко количество кокаин след сигнал в полицията от служители в комплекса на хиподрума за

конни надбягвания в Рандуик.

Съдията предупреди Хюджил и съпругата му да се държат прилично в следващата половин година, но не им наложи наказание, като изтъкна, че публичното разгласяване на скандала е много по-сериозна санкция за тях от всяка възможна присъда, която той би могъл да им даде.

"Сара и аз носим пълната отговорност за случващото се. Нашите действия донесоха последствия, с които ще трябва да се справим. Последните седмици бяха най-напрегнатите в живота ни. Подведохме много хора, които ни подкрепяха и ни се доверяваха. Именно това ни носи повече болка от всичко останало", коментира бившият плувец.

Австралиецът отказа от спорта след Игрите в Атина 2004 и в следващите няколко години се бореше с депресия, проблеми с алкохола и наднормено тегло. През 2008 година той се завърна в плуването и през 2011 година дори стига до бронз на 50 метра бътерфлай на световното първенство в Шанхай.

В последствие обаче той не успява да се класира в австралийския отбор на Игрите в Лондон 2012 и окончателно слага край на кариерата си.