Световни сили в таекуондото ще участват в шестото издание на ранкинговия турнир „София Оупън“, който ще се проведе на 20 и 21 април в столичната зала „Арена Асикс“. От другия край на света пристигат националните отбори на Мексико и САЩ, в които се отличават имената на олимпийски и световни шампиони. Сред са такива елитни състезатели като Мария Еспиноза (Мексико), която има пълен комплект олимпийски медали – злато от Пекин (2008 г.),  бронз от Лондо (2012 г.) и сребро от Рио (2016 г.), и Джейд Джоунс (Великобритания) – златна медалистка от Олимпийските игри в Лондон  2012 г., и Рио де Жанейро  2016 г., както и шампионка от олимпийските игри за младежи и девойки през 2010 г.  в Сингапур. Един от треньорите на мексиканците е друг олимпийски шампион – Гилермо Перез.

Над 1000 състезатели по таекуондо от 45 държави ще се съберат в София за шестия международен турнир Sofia Open  2019 г. От тях над 800 са участниците в елитния турнир G1, който дава ранкинг точки за класиране на състезателите в Световната и Олимпийската ранглиста. Други 400 спортисти са се регистрирали за участие в турнира за аматьори, който е част от проявата в София.

Мероприятието се организира Българската федерация по таекуондо олимпийска версия, и Таекуондо клуб „Рамус“ и е последното голямо таекуондо събитие преди световното първенство, което ще се проведе в средата на месец май в Манчестър, Великобритания.

Основният организатор на Sofia Open  2019 и заместник-председател на Федерацията по таекуондо  Димитър Михайлов, сподели, че в турнира ще участват най-силните български състезатели, които ще имат възможността да премерят сили със световни и континентални шампиони.