Олимпийската шампионка от Рио 2016 Фейт Кипиегон спечели световната титла в бягането на 1500 метра за жени. Кенийката финишира първа за време 4:02.59 минути във финала на дистанцията на шампионата на планетата по лека атлетика в Лондон. Кипиегон бе втора на предишното световно в Пекин преди две години, но успя да надгради и се изкачи на най-високото стъпало на почетната стълбичка в Лондо.
Световната шампионка от 2011 година и бронзова медалистка в дисциплината от Олимпиадата в Рио - Дженифър Симпсън от САЩ, спечели среброто с 4:02.76 минути.

Кастер Семеня от Южна Африка, световна и олимпийска шампионка на 800 метра, успя да измъкне бронза с време 4:02.90 минути, като изпревари със 7 стотни останалата четвърта Лаура Мюир от Великобритания.

Водачката през сезона Сифан Хасан от Холандия се движеше с темпото на Кипиегон през по-голямата част от дистанцията, но на последната обиколка изостана и финишира пета.

Защитаващата титлата си от предишното световно първенство и световна рекордьорка Гензебе Дибаба от Етиопия не успя да се намеси в битката за медалите и остана последна във финала.