Олимпийската шампионка от Атланта-96 на дълъг скок, нигерийката Чиома Аджунва на 41-годишна възраст роди тризнаци. Някои местни вестници изразиха съмнения, че 41-годишната Аджунва може да ражда на тази възраст и предположиха, че децата са осиновени. В отговор обидената Аджунва заяви, че има медицинска справка, потвърждаваща раждането на един син и две дъщери.

Името на бащата не се съобщава. Щастливата майка Чиома, която сега е служителка в полицията, побърза да заяви, че иска да види своите току-що родени деца в спорта.

Аджунва има интересна съдба. Тя дълго време играе в националния отбор на Нигерия по футбол за жени и през 1991 година участва в турнира за световната купа. През 1992 година бе дисквалифицирана от футбола заради употреба на забранени препарати и след като изтече дисквалификацията се насочи към леката атлетика.

На олимпиадата в Атланта през 1996 година бившата футболистка Чиома Аджунва неочаквано спечели златния олимпийски медал на дълъг скок с резултат 7,12 метра, изпреварвайки италианката Фиона Мей /7,02 метра/ и голямата фаворитка, американката Джеки Джойнър-Кърси /7,00 метра/.

Аджунва и досега е единствената жена в Нигерия, печелила златен олимпийски медал.