Национална спортна академия „Васил Левски“ (НСА) стартира кандидатстудентската си кампания с поредица от срещи със спортни и общообразователни училища в София и страната.

През изминалите дни Тереза Маринова предизвика истински фурор с посещението си в Плевен и Велико Тръново. Олимпийската шампионка на троен скок е лице на кампанията, заедно с Дойчин Боянов - единственият българин, изкачил Еверест без кислород. И двамата са преподаватели в НСА и споделят разбирането за спорта като начин на живот.

Младите хора на България имат огромна нужда от повече физическа активност, а страната ни се нуждае от високо квалифицирани специалисти, които да реализират добрите практики за развитие на системата на физическото възпитание и спорта у нас. Избирайки известни личности за лица на кампанията си, НСА допринася за мотивирането на учениците да продължат своето образование.

Истинската същност на спорта се опитаха да разкрият Тереза Маринова и другите представители на Национална спортна академия – преподавателите Венета Петкова и Ивелина Кирилова, при срещата си с учениците в Плевен и Велико Търново. Дванадесетокласниците се запознаха с широкия спектър от специалности, които НСА предлага. Те бяха въведени в атмосферата на университета с помощта на кратко видео, което имаше за цел да представи  уникалната учебно-спортна база на Академията. Това, което прави НСА предпочитана от много зрелостници, е не само отличното оборудване и големият избор от специалности, но и признатата в цял свят диплома, както и най-квалифицираните преподаватели във всички сфери на физическото възпитание и спорта.

Самата Тереза Маринова разкри личните си наблюдения за учебния процес, споделяйки за големия ентусиазъм, с който студентите се посвещават изцяло  на своята кауза. Срещата в плевенското спортно училище „Георги Бенковски“, където е учила Тереза Маринова, беше особено емоционална. Олимпийската шампионка с удоволствие раздаде автографи призова учениците да се доверят на себе си и да последват сърцето си, защото то знае най-правилния път към успеха.