Олимпиецът Тихомир Иванов участва в тържеството по случай откриването на новата учебна година в първото у нас държавно спортно училище - "Георги Бенковски" в Плевен. Той е негов възпитаник, а треньорът му Георги Гетов е учител по лека атлетика и в момента.

Тържествената церемония започна с издигане на националния трибагреник от Михаил Иванов - ученик в училището, републикански шампион по лека атлетика. Посрещнато бе тържествено училищното знаме. Най-добрите спортисти на училището за 2015 година се подредиха в челната редица на тържеството.

Специално внимание в ритуала беше отделено на лекоатлета Тихомир Иванов и неговия треньор Георги Гетов, които бяха аплодирани от всички за своя успех. Иванов получи подарък от най-малките ученици с пожелание да стане медалист в Токио. Олимпиецът бе поздравен лично от Областния управител на Плевен Ралица Добрева, от председателя на Общинския съвет Мартин Митев.

В поздравленията си гостите отбелязаха, че Спортното училище "Георги Бенковски" е давало на Плевен и страната много поводи за гордост и един от последните е успехът на Тихомир Иванов, който с представянето си на олимпийския финал в скока на височина при мъжете в Рио да Жанейро се класира в призовата десетка.

Директорът на учебното заведение Пламен Георгиев откри новата учебна година със символичното плисване на менче с вода.

Общо 380 ученици, които ще тренират по 10 вида спорт, прекрачиха училищния праг тази учебна година - повече от 90 са новоприетите. /БТА