Около 200 състезатели ще участват в Открития международен шампионат на България по бадминтон, който ще се проведе от 6 до 9 октомври в столичната зала "Европа".   

Отборът на България включва 15 мъже и 8 жени, сред които националите Калояна Налбантова, Димитър Янакиев, Пейо Бойчинов, Иван Русев, Илиян Стойнов и други.

Сестрите Габриела Стоева и Стефани Стоева няма да участват, тъй като им предстоят стартове на турнири в Дания, Франция и Германия през октомври и ноември.

Даниел Николов и Мария Мицова пък имат участия в чужбина по същото време.

В надпреварата ще има представителите от България, Малайзия, Индонезия, Тайван, Дания, Англия, Германия, Франция, Финландия, Австрия, Испания, Израел, Нидерландия, Норвегия, Полша, Шотландия, Швеция, Чехия, Литва, Белгия, Словакия, Кипър, Хърватия, Румъния, Гърция, Турция, Сърбия, Република Северна Македония, Египет, САЩ, Пакистан, Украйна, Филипините, Уелс и други.

Турнирът започва на 6 октомври (четвъртък) с квалификациите и срещи на двойки мъже и двойки жени, в петък и събота са мачовете от основната схема, а в неделя са финалите в петте категории.