Шампионът от последното издание на Обиколката на Франция Йонас Вингегор подписа нов договор с тима на Йъмбо-Висма. От нидерландския тим съобщиха, че контрактът е до края на 2027 година.

26-годишният датчанин е част от отбора на Йъмбо-Висма от 2019 година. В дебюта си през 2021-ва той бе подгласник на Тадей Погачар при втората поредна победа на словенеца в "Тур дьо Франс". Година след това обаче Вингегор успя да победи звездата на тима на Обединените арабски емирства, за да триумфира за пръв път в кариерата си в най-престижното колоездачно състезание в света.

"Правя фантастично пътешествие с отбора, който не спира да ме подкрепя по всякакъв възможен начин, за да се превърна в колоездача, който съм днес. Оценявам тази подкрепа, качеството на целия отбор и че тук се чувствам у дома. Всеки ден съм предизвикван да стана по-добър и усещам, че тук мога да постигна пълния си потенциал. Сигурен съм, че заедно ще покорим и по-високи върхове. Щастлив съм, че ще мога да продължа да се развивам в този отбор", заяви Вингегор.

Той добави, че цел номер 1 за него през този сезон ще бъде да защити титлата си от Обиколката на Франция, а негов основен съперник се очертава да бъде точно 24-годишният Погачар.

 

БТА / Автор: Георги Крумов