Председателят на БФГребане Светла Оцетова, която е технически директор на ФИСА заедно с изпълнителния директор на международната централа Мат Смит и мениджъра Колин Орсмонд, инспектираха гребния канал в Белград.

Сръбската федерация е кандидат за провеждане на кръг от СК през 2012 година, съобщава официалният сайт на родната централа.

„Гребния канал се намира в един от затворените ръкави на река Сава. намира се на 4 км от центъра на Белград сред много добре развит и поддържан парк. Белград кандидатства за първи път за голямо първенство на ФИСА. Кандидатурата има много добра поддръжка от общината на Белград и от местни спонсори. На делегацията на ФИСА бяха предоставени отлично подготвени материали”, каза Светла Оцетова.

Въз основа на материалите делегацията ще подготви препоръка към Изпълнителния Комитет на ФИСА за избор на домакин на Световната Купа през 2012 година между испанския град Севиля и Белград.

Изпълнителното бюро на ФИСА ще заседава на 22-23 януари в Копенхаген, Дания. Делегацията на ФИСА беше поканена на официална вечеря от Министъра на Младежта и спорта на Сърбия Снежана Маркович, на която се обсъди съдействието, което ще окаже Министерството за организацията на Световната купа, в случай, че кандидатурата на Белград бъде одобрена.