Естонската полиция задържа двама лекоатлети Кристиан Рахну и Таави Рим по подозрение, че са организирали и печелили от незаконна дейност свързана с публични домове. Към тях е повдигнато обвинение в създаване на престъпна група, която се занимавала със склоняване на момичета към проституция. Двамата били задържани, а след това и пуснати под гаранция.

Преди около месец в естонския вестник Postimees пристигнало анонимно писмо със съобщение, че лекоатлетите са открили в Талин салон за масажи, чиято дейност основно била свързана със сексуални услуги.

Редакцията на изданието предала писмото на полицията, като местните власти моментално започнали разследване по случая. Ако вината на Рахну и Рим бъде доказана, то те могат да бъдат осъдени на по 12 години затвор.

Заедно с двамата атлети полицията арестува и жена, която се предполага, че била управител на бордеите. Освен това, РИА Новости информира, че Рахну е обвинен още и в обир с взлом.

Председателят на Олимпийския комитет на Естония Март Сиймън обяви, че Рахну, няма да може да участва на Игрите в Пекин, въпреки че е влизал в състава на отбора.