Общо 12 медала спечелиха нашите грации от международния турнир "ASKER CUP 2018" в Норвегия, обобщава двата състезателни дни официалната Фейсбук страница на родната федерация по художествена гимнастика.

В първия ден нашите момичета бяха абсолютно категорични като спечелиха отборно първо и второ място - първият отбор на България в състав Галатея Герова, Анна Келман и Татяна Воложанина спечели златния медал, а вторият ни отбор в състав Марина Иванова, Елизабет Йовчева и Вероника Любчова се поздравиха със среброто.
Победата ни бе още по-категорична, защото България спечели и шампионските титли в многобоя както при жените (Галатея Герова), така и при девойките (Елизабет Йовчева), а също и сребърен в многобоя при девойките (Анна Келман).

Всички специалисти в Норвегия са честитили победата и са поздравили Силвия Стойнева за компактния, равностоен и силен отбор при девойките и са изказали изключително добри отзиви за нашите момичета.

В специално интервю за Фейсбук страницата на федерацията Силвия Стойнева заяви, че е получила много поздравления за подбора на отбора ни при девойките, за това, че и петте са равностойни и всяка една показва свой стил и присъствие на килима. Освен това Силвия Стойнева обяви, че с оглед представянето в многобоя на състезанието в Норвегия, както и в контролните на националните отбори, тя е определила, че Елизабет Йовчева, Анна Келман и Татяна Воложанина ще се готвят за квалификацията за младежката Олимиада и двете в най-добра форма непосредствено преди състезанието ще заминат за Москва.

Във втория ден на "ASKER CUP 2018г." имахме представителки във всички финали. При жените на обръч Марина Иванова се нареди - 4-та, а Анна Келман спечели поредния златен медал за България.

Марина допусна грешки,но игра без да спести нищо от трудностите си и показа много качества, а Анна Келман за пореден път игра отлично и заслужи победата на уреда с оценка от 15.150 т.

Във финала на топка Елизабет Йовчева спечели сребърен медал при девойките, а при жените Галатея Герова се класира 3-та и взе бронзовия медал. И двете допуснаха някои неточности, но играха с амплитуда и смелост.

Във финала на бухалки при девойките Татяна Воложанина спечели сребърен медал, като показа невероятно трудни и интересни композиции, отлична пируетна техника и рискови и оригинални елементи.

При жените във финала на бухалки Галатея Герова показа трудна и интересна композиция, имаше неточности и с оценка от 14.050 спечели сребърен медал!
Във финала на лента при девойките Анна Келман допусна някои дребни неточности, но се пребори за бронзовия медал.

В последния финал в индивидуалната надпревара - този на лента при жените, Галатея Герова игра с много настроение, допусна една видима неточност, но напълно заслужено грабна сребърния медал.

Финалите на този турнир, както при жените, така и при девойките, бяха с по 6 участнички, като имаше представителки по една от държава.

Същевременно гимнастичката от Левски Рейчъл Стоянов с треньор Нешка Робева дебютира като представителка на Македония на турнира в Норвегия при девойките. Тя зае 11-ото място в многобоя в събота и съответно пето и шесто място във финалите на топка и обръч.