Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова получи отново обяснение в любов. И то не само едно! Миналата под венчилото това лято световна рекордьорка бе изненадана с думите „Обичам те” от Момчил Янчев, при награждаването на призьорите от Игрите „Спешъл Олимпикс” в Шанхай.

Получавайки сребърната си значка на БОК, бронзовият медалист по боче от Рим 2006 не се сдържа и каза обяснението си в любов пред всички присъстващи.Веднага след церемонията и останалите ни атлети, които спечелиха 12 медала - 6 златни, 5 сребърни и 1 бронзов в Шанхай отидоха отново при Костадинова и едни по едни отново й казаха „Обичаме те!”.

Всеки един искаше да се прегърне с притежателката на световния рекорд на скок височина от 209 см.Стефка Костадинова осната изключително развълнувана от усмивките и вниманието на спортистите ни с интелектуални затруднения.

Председателят на БОК Стефка Костадинова и ген.секретар Белчо Горанов наградиха шампионите със златна значка, а медалистите - със сребърна. Значките са изработени по поръчка на олимпийската ни централа в Италия. Двамата се включиха и във фен клуба на атлетите от Спешъл Олимпикс България и раздадоха доста автографи.

Ръкувайки се и поздравявайки всеки един от присъстващите, Костадинова каза: ”Имате повече медали от мен, аз имам само един златен от Олимпиада, а вие по два. Наистина постигнахте изключително голям успех за България. Дано и участниците ни в Игрите в Пекин догодина завоюват толкова отличия, вие да сте им на кадем. Изключително се радвам, че направихме тази среща – шампион между шампиони”.

Националният директор на Спешъл Олимпикс – България Христо Христозов благодари на Стефка Костадинова за вниманието и подкрепата като разкри, че само три са Националните олимпийски комитети в Европа, които подкрепят местните подобни организации – тези на България, Албания и Хърватия.

Наградените днес:

Спортисти: Юммю Халил, Храбър, Анна Кръстева, Михаил Георгиев, Бурхан Сали, Явор Митев, Александър Кенанов, Тоня Кръстева, Николай Панайотов, Павлина Ордарска, Борис Русалов, Цветелина Викторова, Десислава Янева и Момчил Янчев.

Треньори: Александър Александров, Даниела Димитрова, Стоян Денев, Боряна Туманова, Емил Иванов и Яна Колева.