Мъжът, нападнал колоездача Марк Кавендиш и съпругата му Пета с нож, беше признат за виновен за извършения над тях обир.

31-годишният Ромарио Хенри, живеещ в Югоизточен Лондон, е нахлул в дома на колоездача в Онгар в графство Есекс. Заедно с него е бил и 28-годишният Олудева Окорособо от Южен Лондон. Двамата са проникнали в къщата, маскирани с балаклава на главите, а Хенри е опрял рамбо-нож в гърлото на Кавендиш. Инцидентът се е случил в ранните часове на 27 ноември 2021 година.

Според семейство Кавендиш сред предметите, задигнати от двамата крадци, са били два часовника Ричард Мил. Единият от тях е бил на стойност 400 000 лири, а другият - 300 000 лири.

Хенри и Окорособо отрекоха двете повдигнати към тях обвинения за кражба. След заседание от 14 часа и 35 минути 10-членното жури в съда в Челмсфорд призна за виновен единствено Хенри и оправда Окорособо.

37-годишният Кавендиш е рекордьор по брой етапни победи в Обиколката на Франция. Той дели постижението с легендата на велоспорта Еди Меркс, като двамата имат по 34. Очаква се това лято състезателят на Астана-Казакстан да опита да подобри постижението на Меркс.