Въпреки придобилия небивали размери скандал около капитана на националния отбор по волейбол Пламен Константинов, вторият мач на момчетата на Мартин Стоев от олимпийския турнир в Пекин се очаква от родните фенове с изключително голям интерес.

След успеха над Китай с 3:1 гейма, „трикольорите” ни ще трябва да се справят и с тима на Япония, за да си осигурят място в следващия етап на надпреварата. Любопитно сега ще бъде, дали отборът ни ще намери сили да се съвземе и да изиграе мача на ниво, предвид скандала, или ще се поддаде на внушенията и неприятните последици от случилото се. Срещата започва в 17.00 часа българско време.

Освен родните волейболисти, вече „гърмяният” в спортната стрелба Таню Киряков отново ще се опита да докаже себе си. Втората дисциплина, в която той ще мери сили е 50 метра пистолет, като квалификациите стартират в 4.00 часа. Ако Таню Киряков, който въпреки здравословните си проблеми, успее да намери място сред първите 8, ще се състезава и на финала, насрочен за 7.00 часа.

Не по-малко интригуващи са схватките българите в класическата борба. Първи на тепиха при 55 килограмовите – още в 4.30 часа, ще излезе Венелин Венков, който изтегли кошмарен жребий за първия кръг - световния шампион от последните три години – иранецът Хамит Сориян.

Малко по-късно – в 4.50 часа, в категория до 60 килограма Армен Назарян среща настоящия световния шампион Давид Бединадзе от Грузия още в първия кръг. Въпреки неприятния жребий, представителите ни в този спорт имат достатъчно опит зад гърба си, за да продължат напред и да стигнат до медалите в Пекин.

Младият ни талант в плуването Михаил Александров също продължава участието си. Този път в дисциплината 200 метра бруст. Петата серия от квалификациите, в която Мишо ще се появи във „Водния куб” е насрочена за 14.22 часа.

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще излезе за втората си среща от олимпийския турнир срещу поставената под номер 16 Доминика Цибулкова. Пловдивчанката може и да срещне трудности с отстраняването на 19-та в света, но и успехът не е изключен.

Представителката ни във ветроходството Ирина Константинова продължава участието си и във вторник в третата и четвърта гонка в клас RS:X, които стартират в 8.00 часа българско време.