Бившият състезател по американски футбол О.Джей Симпсън бе осъден днес на 15 години затвор в Лас Вегас, щата Невада, за въоръжен грабеж.

Преди да чуе присъдата, О.Джей Симпсън поднесе своите извинения пред съда в Недава за извършения въоръжен грабеж в Лас Вегас и каза, че никога "не е имал намерение да причини зло на когото и да е било".

Бившата звезда на американския футбол заяви пред съдийката Джаки Глас с омаломощен глас и с влажни очи:"Аз изглеждам пред вас отчаян и малко дезориентиран. Никога не съм имал намерение да причиня зло на когото и да е било". Това бяха първите думи на О.Джей Симпсън от началото на процеса.

Според обвинението на 13 септември 2007 година О.Джей Симпсън и още петима мъже са нахлули в хотел-казино в Лас Вегас и под заплахата с оръжие са откраднали спортни сувенири от препродавачи.

Орентхол Джеймс Симпсън, роден на 9 юли 1947 година в Сан Франциско, е една от най-големите звезди на американския футбол. През 1973 година О. Джей Симпсън бе избран за играч на годината.

През 1995 година Симпсън бе обвинен за смъртта на бившата си съпруга Никол Браун и нейния приятел и процесът предизвика огромен интерес в Америка и различни мнения сред черните и белите жители на САЩ. През 1997 година О. Джей Симпсън бе признат за виновен в граждански процес за смъртта на Никол Браун и нейния приятел и осъден да плати 33 милиона долара обезщетение на техните семейства, но бившият футболист така и не плати тази сума.

През 2006 година О. Джей Симпсън отново предизвика противоречиви реакции с публикуването на книгата си „Ако бях направил това", в която излага своята теория за смъртта на бившата си съпруга Никол и на нейния приятел.