Отличното представяне на България на силните турнири от веригата G1 продължава. През изминалия уикенд в Загреб, българските участници спечелиха 3 златни и 3 бронзови медала.

На най-високото място на почетната стълбичка се наредиха при юношите Владимир Николов, Теодор Здравков и Александър Джорджев. Владимир Далаклиев, който се завърна след тежка контузия взе бронзов медал. Виктор Александров и Теодор Георгиев също грабнаха бронзови отличия.

С постигнатите резултати България вече се превръща в една от основните сили на таекуондото в Европа. На България вече се гледа по друг начин. Спечелването на златни медали вече не е изненада, а нещо нормално на всяко едно състезание. Това става точно шест месеца след като новото ръководство пое олимпийското таекуондо, което е атестат за сериозни бъдещи успехи.

Тази седмица от 16 до 20 ноември в канадския град Бърнаби ще се проведе световното първенство за юноши и девойки. Националният отбор на България вече е там и се подготвя за сериозно представяне. Митко Джорджев до 68кг., Мартин Гърков до 55кг., Ванеса Маркова до 49кг., Ивона Цинцарска до 46кг. и Луиза Захариева до 52 кг. ще бъдат българските представители на световното. Водач и треньор на групата е Христо Михалчев заедно с Ангел Кирчев. Над 850 състезателя от над 100 държави ще премерят сили.

Председателят на БФТ Слави Бинев ще подкрепя младите бойци, като той ще участва на общото събрание на световната федерация по таекуондо, което ще се проведе на 15 ноември. Освен това Бинев ще има още редица важни срещи за оптимизиране на работата между БФТ и световната федерация.