Ново трасе за планинско колоездене очаква любителите на спорта в Петрич

Папреница източник: личен архив

Папреница източник: личен архив

Папреница е името на новото колоездачно трасе, което клуб „Виво“ изгражда край Петрич. 

То е с дължина 2756 м и е разположено в ниската част на планината Беласица, като финалът му отвежда колоездачите в Петрич, недалеч от самия център на града. 

През месец май новото трасе ще бъде домакин на състезанието Petrich DHI, което се явява първи кръг от Българските даунхил серии и е включено в календара на Международния колоездачен съюз, което означава, че ще носи точки и за световната ранглиста. 

Petrich DHI ще се проведе в дните между 12-и до 14-и май и ще събере в най-южния българския град около 150 състезатели. Състезателите ще започват спускането си от изоставената сграда на бившата гранична застава „Ниса“ в местност „Папреница“, откъдето идва и името на трасето. 

източник: личен архив

Клуб „Виво“ вече са доказали своите възможности за изграждане на едни от най-добрите трасета за планинско колоездене в страната ни. Kongur Air DH – друго трасе, 
изградено от клуба, е определяно от мнозина колоездачи като едно от най-предизвикателните на територията на страната ни и допринесло безспорно за развитието на спорта и прогреса на колоездачите. „Папреница“, с денивелация от 528 м и старт, разположен на 773 м надморска височина, ще предложи едно съвсем различно, но не по-малко вълнуващо преживяване за колоездачите.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
планинско колоездене

Други спортове