Изключително амбициозна програма си е поставила за цел новият треньор на националния отбор по художествена гимнастика – индивидуално Ефросина Ангелова. Това разкри президентът на Българската федерация Илиана Раева по време на поредното контролно в зала „Раковски”.

Ефросина Ангелова е изпратила подробен тренировъчен план до ръководството на централата, в което е упоменала, че иска заниманията да се водят от 8.00 часа сутринта до 21.00 часа вечерта. Предложенията й ще бъдат разгледани и от Управителният съвет на централата, който ще се проведе в сряда, 27 февруари.

В момента Ефросина Ангелова е в САЩ, за да оформи някои лични дела, а от следващата седмица ще запретне ръкави в залата.

„Ефросина пристига в понеделник, тогава ще бъде и първият й работен ден. Ще започне работа с Людмил Коцев като хореограф. Тя вече работи и ми изпрати един примерен тренировъчен план, от 8.00 до 21.00 часа. От 8 сутринта до 9 вечерта. Като дойде, ще го коментираме”, сподели Илиана Раева.

„Ефросина видя всички национални състезателки, ориентирала се е в обстановката. Иска централизирана подготовка, посочила ми е гимнастичките, които иска да дойдат тук. Всичко това аз ще представя утре на Управителния съвет, ще обсъдим нещата. Надявам се на подкрепа и разбиране от Управителния съвет. Нямам търпение да се започне работа, защото наистина имаме добри момичета. Надявам се, това, което тя иска като стил на работа бързо да влезе в действие и да се осъществи най-вече”, допълни президентът на БФ по художествена гимнастика.

„Това, което виждам от това контролно, има един огромен скок в развитието на абсолютно всяка една от гимнастичките. Все още се допускат грешки, но като се цяло се вижда една добра работа. Жалкото е, че в ансамбъла има две болни гимнастички, които са с много висока температура и не успяха да вземат участие днес, но това няма да ги спре, утре пътуват за Москва. Много голям напредък при ансамбъл-девойки. Оптимист съм от това, което виждам. Имам претенции още по отношение на композициите, има нужда от още танц, от още движения, не всички са се ориентирали още по новия правилник.”

„Имаме много добър материал. Аплодирах момичетата, защото конкретни неща, които коментирахме на предишното контролно, сега ги видях”, каза още Илиана Раева.

„Направихме организационен комитет по отношение на Световната купа в София, работим усилено и много сериозно. Ще съвпадне с Великденските празници, надявам се едно хубаво празненство, да напълним залата и да има много зрители. И се надявам най-вече на силна игра от състезателките”, завърши Илиана Раева по отношение на Световната купа, която ще се състои за трета поредна година в София от 3 до 5 май.