Новият треньор на мъжкия национален отбор по хандбал на България Христо Йорданов покани 22-ма хандбалисти за първия лагер във Варна от 3-и до 7-и октомври. 11 от тях са от Локомотив Металекс Билд (Варна) - Иван Иванов, Йордан Михайлов, Веселин Чакмаков, Борислав Кобаков, Борислав Борисов, Мирослав Владков, Димитър Асенов, Чавдар Чернев, Никола Карастоянов, Димитър Пламенов и Пенчо Рачев.

Останалите са Явор Иванов, Росен Колев и Антон Ганев (Добруджа), Петър Чивийски и Александър Димитров (Шумен), Калин Евтимов (НСА), Николай Боев (Италия), Невен Велизаров (Турция), Тодор Русков (Гърция), Димитър Петков (Румъния) и Александър Попов, съобщава Българската телеграфна агенция.

Участието на трима обаче е под въпрос. Явор Иванов е подал молба до федерацията да не играе в държавния тим, а служебните ангажименти на Никола Карастоянов не му позволяват да е извън Варна по време на мачовете. Завърналият се от Исландия Сашо

Попов не е в добро състояние след операцията на лакътя.

На 29-и октомври България гостува на световния шампион Германия в първи мач от европейските квалификации. В групата са още Словения, Беларус и Израел. Първите два отиват на финалите.

Треньорът на женския национален тим Здравко Петров ще обяви разширения състав до 10 дни, тъй като в момента води разговори с набелязаните от него хандбалистки. Със сигурност в отбора ще са най-малко пет от Локомотив Металекс Билд (Варна) - Асия Рифад, Станислава Стоянова, Камелия Добранчева, Стефка Агова и Стоянка Келешева.

Другите ще са от Етър 64 и Бъки, а от играещите в чужбина в полезрението на Петров са Нели Василева, Камелия Грънчарова, и Живка Христова (Франция), Марина Врачева и Радина Николова (Гърция), Екатерина Джукева (Исландия), Десислава Илиева и Радостина Генкова (Испания).

От 24-и до 30-и ноември дамите на България участват в световна квалификация в Черна гора с домакините, Словения, Италия, Азербайджан и Финландия. Напред продължава само първият в групата.