Новият президент на федерацията ни по плувни спортове Георги Аврамчев е амбициран да работи за по-добрата организация и развитието на плуването в България.

„В условията, в които се намира нашата държава, възможностите не са толкова големи. Един добър плувец се създава с години. В момента имаме много млади талантливи плувци и искаме да помогнем на това добро поколение. Искаме да създадем възможности за добро развитие и подпомагане на клубовете по места. Без помощта на държавата и общините това не може да се случи. Трябва да намерим и съмишленици, за да бъде базата добре стопанисвана”, коментира Аврамчев пред Гонг.

„Надявам се да убедя хората, че мога да се справя. По-добре да се опитаме да свършим работа, а резултатите ще дойдат. Само с думи не става. Комуникация с Министерството има, но възможностите не са големи. Договорили сме се са базата на басейн Диана и всички клубни отбори от София да имат възможност да я ползват. Търсим спонсори. Мисля, че ще намерим съмишленици. За базите пък трябва да се търси симбиоза между държавата и бизнеса”, заяви още Георги Аврамчев.

Почитателите на плувните спортове у нас може да са доволни и от новото списание, което вече е на пазара – „Плуване и Водна топка”. Вдъхновител и реализатор на идеята е журналистът от вестник „Труд” Николай Кръстев, който е председател на редакционния съвет. Лице на първия брой е деветкратният носител на Световната купа в маратонските изпитания Петър Стойчев. Талант във фокус пък е варненката Георгия Кадоглу.

„Много се радвам, че успяхме да осъществим тази идея с помощта и на федерацията по водна топка, защото ние изоставаме в популяризацията на двата вида спорт”, сподели Георги Аврамчев.