Българските боксьорие записаха още три победи във вечерния сеанс на първия ден от 66-ия международен турнир „Странджа“ в столичната зала „Универсиада“. 
Даниел Асенов даде начало на успешната серия, като в среща от първия кръг на кат. до 52 кг спечели по точки с единодушното решение на съдиите срещу Александър Рискан от Молдова – 3:0 (29:28, 30:27, 30:27). Тайсъна бе като оса на ринга, започна вихрено от самото начало и не спря да нанася удари до края, като не се поддаде на опитите на съперника да превърне мача от боксов в борцов двубой. 

Носителят на купата от 2012 г. Стефан Иванов също започна убедително представянето си на турнира. Той бе с класа над съперника си в кат. до 52 кг Доджи Айга от Белгия и с 3:0 съдийски гласа продължава във втория кръг, където среща Габриел Ескобар от Испания. 

Третият ни боксьор в категорията – Здравко Михайлов, приключи участието си след загуба по точки от коравия боксьор от Узбекистан Шахобидин Зоиров с 0:3 съдийски гласа. 
По същото време на ринг Б загуба претърпя и Катин Асенов в кат. до 56 кг. По-големият брат на Тайсъна падна с неединодушно решение на съдиите от китаеца Босиан Сю. Катин напусна залата с окървавена и обинтована глава, след като получи тежка аркада по време на мача. 

Вечерта обаче завърши добре за България, след като Петър Белберов постигна категорична победа в кат. над 91 кг с 3:0 съдийски гласа. Мощните ъперкъти на българина не оставиха много шанс на Рубен Назарян от Белгия, който слезе от ринга с разбит нос. 

Така равносметката за България от първия ден на „Странджа“ е 6 победи и 5 загуби, като в два от двубоите нашите играха един срещу друг.
Днес турнирът продължава с два сеанса – от 11 и от 16 ч., като в програмата по-осезаемо се включват и жените.