Нови пет медала завоюва "Десант" на детския турнир по джудо, провел се на 16 май в гр. Сливен. Тринадесет състезатели на клуба, ръководени от Ивайло Попов, премериха сили с над 240 деца от цялата страна. При най-малките, родени 2008 - 2009 година, в категория "до 20 кг.", Емил Георгиев спечели златно отличие. Това бе категорията на "Десант", в която клубът излъчи и двамата носители на бронзови медали - Теодор Костов и Мартин Георгиев. В ледващата възрастова група, родени 2006 - 2007 година, в категория "до 24 кг." Велимир Попов също се изкачи на почетното трето място след  

загуба на полуфинала и невороятни хвърляния в предишните си срещи. В следващата категория, "до 28 кг.", много малко не достигна на Мартин Шкодров на полуфинала и той също остана с бронзов медал. При най-големите с играта си се отличи Александър Савов, който в най-силната категория на целия турнир, събрала най-силните български състезатели в момента, "до 27 кг.", спечели пето място след 2 победи и 2 загуби със "златна оценка".

Треньорът Ивайло Попов сподели: "Доволен съм от представянето на децата, много от тях навъртяха по 6-7 състезания, откакто стартирахме джудо-секцията в "Десант" преди по-малко от 10 месеца. Започнаха да се открояват лидерите в отбора - тези, които демонстрират постояна стабилна игра и се развиват. За по-малко от година успяхме да създадем отбор, който да представя Варна на националната и международна джудо-сцена, след като дълги години този олимпийски спорт беше занемарен в морската ни столица."