Златното момиче на Великобритания Ребека Адлингтън спечели първа титла за страната си в плуването от 20 години насам на Олимпиадата в Пекин. Освен отличието от най-благородния метал обаче, тя ще получи и най-хубавите екземпляри от другата своя страст – обувките. 

Единственото, за което Адлингън има време извън плуването е именно търсенето на нови и нови висини на токчета. Освен като британската кралица на басейна, тя е позната сред съотборниците си и като Имелда Маркос на обувките (Имелда Маркос е бивша първа дама на Филипините, известна с огромната си колекция обувки).

Затова майката на Ребека, Кей, е намерила най-добрия начин да мотивира дъщеря си, като и обещава маркови обувки за всеки постигнат успех. За класирането си на Олимпиадата Адлингтън получи страхотни златни токчета от френския дизайнер на звездите Кристиан Лобутин за 275 паунда.

След спечелването на златото в Пекин, Беки ще носи още два невероятни чифта – още едни на Лобутин от майка си, а кметът на родния й град Мансфийлд й обеща такъв от дизайнера Джими Чуу.

„Просто обожавам обувки. Имам поне 30 чифта в гардероба си,” признава плувкинята.

Майка й няма да спре до тук. „Когато се прибере, ще и взема огромен шоколадов кейк във формата на обувка Лобутин – шоколадът е другата й голяма любов,” заяви Кей Адлингтън.