Прякорът на новозеландския национален отбор "Белите" (All Whites) може да бъде променен съвсем скоро, след като националната федерация започна програма по премахването на имена, символи и други аспекти от играта, които могат да бъдат определяни като дискриминационни.
 
Прякорът на националния отбор се отнася до изцяло белите екипи, които са използвани за първи път по време на успешните квалификации за световното първенство по футбол през 1982. Националният отбор по ръгби пък е наричан "Черните" (All Blacks) и отново представя цвета на фланелките, гащетата и чорапите на играчите.
 
"Все още е рано да говорим за изхода от този процес, но целта е ясна - искаме нашият спорт да бъде достъпен за всички хора в Аотеароа", съобщават от Новозеландската футболна федерация.
 
През 2019 новозеландският ръгби клуб Кентърбъри Крусейдърс премахна рицар от логото си заради критики, че войните между мюсюлмани и християни нямат място в спорта. Подобно нещо се случва и в САЩ, където клубовете по американски футбол от Вашингтон и по бейзбол от Кливланд изоставиха цели брандове, които са считани за обидни от местното население./БТА