С последния си опит за вечерта Юлимар Рохас от Венецуела подобри световния рекорд в дисциплината троен скок на закрито, записвайки 15.43 метра, на финалното състезание от Тура в зала на Световната атлетика в Мадрид.
 
Двукратната световна шампионка стартира с фал, но след това регистрира 14.65 m във втория кръг от опити, за да поеме водачеството. След нов неуспех в трети кръг, тя реализира 15.29 m в четвъртия си опит, с което срази собствения си континентален рекорд на Южна Америка в зала. Този резултат я изстреля на второ място във вечната ранглиста на тройния скок при дамите.
 
Най-интересното обаче предстоеше. След трети фал в петия кръг, Рохас привлече вниманието на изпълнената зала "Полидепортиво Галур" за шестия и последен опит. Тя закова всяка фаза на своя скок и се приземи на 15.43 m, като добави 7 сантиметра към предишния световен рекорд в зала, който беше поставен през 2004 г. от рускинята Татяна Лебедева (15.36 m в Будапеща). 
 
За Рохас това постижение е с 2 сантиметра по-добро от нейния личен резултат на открито и е втори най-добър резултат в женския троен скок, независимо дали в зала или на открито.