В къщата на спортното семейство Боби Михайлов и Мария Петрова в момента най-уважаваният спорт май не е нито футболът, нито художествената гимнастика. Причината за това е дъщеричката им – Елинор, която не е тръгнала по стъпките на своите родители, а по свой собствен. 10-годишната принцеса е предпочела да се отдаде на тениса.

И Мария Петрова, и Борислав Михайлов са повече от отдадени на любимите си спортове, които са превърнали в своя работа и ежедневие. За разлика от мама и татко, Елинор предпочита да се занимава с тенис. Просто й подхожда повече. Не, че не е опитала от удоволствието да тренира художествена гимнастика – нещо повече, цяла година се е занимавала с този спорт, но за съжаление на световната ни шампионка, е предпочела друго поприще.

„Тя беше гимнастичка точно една година, но каза, че в този спорт винаги ще е 15-та и никога първа, и затова си направи бенефис и се отказа. Сега тренира тенис, много повече й харесва, но това не й пречи да играе с лента и да прави кълбета. Художествената гимнастика наистина е много красив спорт за всяко едно момиче. Аз съжалявам, че тя не остана, но тенисът й върви повече. Да, явно е такъв тип, такава структура”, сподели самата Мария Петрова за Гонг.

В момента международният ни съдия е в Азербайджан, където в края на седмицата стартира Европейското първенство по художествена гимнастика.