Володимир Старчик - украинец от отбора на Динатек /Латвия/, стана победител във втория етап от колоездачната обиколка на България - 154 километра от Габрово до Разград.

С тази етапна победа Володимир Старчик излезе и начело в главното индивидуално класиране на колоездачната обиколка на България, информира БТА.

Владимир Старчик финишира в центъра на Разград с време 3 часа, 50 минути и 38 секунди. Украинецът изпревари с 38 секунди досегашния носител на жълтата фланелка Тома Бутей /Франция/ от Хемус /Троян/ и с една минута Ласис Нормундс /Латвия/ от отбора Динатек.

Това е и главното индивидуално класиране в обиколката на България след втория етап:

1/ Володимир Старчик /Украйна/

2/ Тома Бутей /Франция/

3/ Ласис Нормундс/Латвия/.

След втория етап носител на бялата фланелка на червени точки за лидер в класирането при катерачите е Стефан Христов от националния отбор на България.

Носител на зелената фланелка за най-активен състезател е Ховард Нибо /Норвегия/.

Носител на бялата фланелка за най-добър млад катерач е Петър Панайотов от Бургас.

Основната група финишира на 1 минута и 30 секунди след първия в етапа Владимир Старчик.

Първата премия за активност при Велико Търново беше спечелена от Хавард Нибо /Норвегия/, следван от Ласис Нормундс /Латвия/ и Стефан Христов от националния отбор на България.

Втората премия за активност на 61-вия километър при Долна Оряховица отново беше спечелена от Хавард Нибо, следван от Ласис Нормундс и от Тома Бутей.

Премията за катерачи -2-ра категория, при Арбанаси бе спечелена от Стефан Христов, следван от Ласис Нормундс, Хавард Нибо и Тома Бутей.