Доклад срещу Ланс Армстронг включва 1000 страници показания и доказателства, които свидетелстват, че колоездачът е бил част от схема за употреба и разпространение на допинг. Състезателите по колоездене, които свидетелстват срещу седемкратния победител в Обиколката на Франция, са общо 26, като 11 от тях са бивши съотборници на Армстронг.

Доказателствата са събрани от Американската антидопингова агенция и са изпратени в Световната антидопингова агенция и в Международния колоездачен съюз. "Доказателствата показват, че в отбора, където се e състезавал Армстронг, е функционирала най-напредналата и най-успешна допингова програма, съществувала в спорта. Доказателства са приложени чекове, електронни писма, научни данни и резултати от тестове за допинг, които демонстрират използването на забранени вещества.

Данните потвърждават истината за дейността на Ланс Армстронг и тима на US Postal, който е получил десетки милиони долари от държавния бюджет на САЩ", заяви изпълнителният директор на Американската антидопингова агенция Травис Тигърт. Шон Брийн, адвокат на Ланс Армстронг, веднага отрече всички обвинения и заяви, че това е една "много добре продуцирана работа".