Нора Караиванова е един от тримата музиканти, които ще пеят на живо на сцената на тазгодишната церемония „Спортист на годината “. Финалистката от Мюзик Айдъл ще бъде в компанията на Мария Илиева и Любо (екс-вокала на група „Те”), като и тримата няма да изпълняват свои песни, а световни спортни хитове.

На къдрокосата певица, която последно пусна дуетното парче с Графа „Именно ти”, е поверена „Let’s Get Loud“ на Дженифър Лопез.

Дни преди церемонията Нора гостува в Гонг и разказа как върви подготовката й. Между другото родената на 3 април 1987 година в Горна Оряховица музикантка, която като малка е тренирала баскетбол разкри: „Никой български спортист не ме е привличал като външност. Футболистите нямат шанс при мен, аз не си падам по тях. Те си падат и по друг тип музика, която неизменно е свързана с футбола. Аз спортувам в ресторантите в София. Чувствам се специална, че ще пея на церемонията „Спортист на годината”.

Ето какво още сподели тя при гостуването си в Гонг:

Всеки музикант репетира сам за себе си до момента. Подготвяме се. Много се вълнувам, защото за първи ще пея пред спортна публика, а това означава, че ще има красиви хора. Спортистите ще ме вдъхновят на сцената. Чувствам се специална, че ще пея на церемонията.

Аз ще пея „Let’s Get Loud“ на Дженифър Лопез (ритмичното парче е от дебютния албум на певицата, а клипът към него е заснет на откриването на Световното първенство по футбол за жени през 1999 г. в Калифорния) ще правим стойки на сцената. На ден поне по веднъж репетирам песента навсякъде. Дори в таксито си я тананикам.

Преди Мюзик Айдъл 2, когато работех в пианобар, идваха известни футболисти и волейболисти, само тогава съм пяла пред спортисти.

Аз спортувам в ресторантите в София. Не ми остава време да ходя на фитнес. Но в детството си тренирах баскетбол. За съжаление никой не иска да дойде с мен да поиграем. И с класически балет се занимавах.

Никой български спортист не ме е привличал като външност. Футболистите нямат шанс при мен, аз не си падам по тях. Те си падат и по друг тип музика, която неизменно е свързана с футбола. Сигурно има и интелигентни футболисти, но не си падам. Баскетболът и R’N’B музиката си отиват. Трябва да се поразтърся. На церемонията ще се запозная със спортисти.

Добре, че бе Румяна Нейкова в Пекин. Тя защити името на България на Олимпиадата. Не съм ходила на голямо спортно събитие. Приятелите ми също тока не се интересуват от спорт.

На сцената се изразходва енергия като за един мач. След концерт се чувствам страшно изтощена и след това не отивам на коктейлите, а да хапнем с близките ми.

Аз сама си избирам дрехите, а за Спортист на годината тоалетът ми го шие Хриси Михалева. Решила съм как ще изглеждам на 22-ри.

В момента подготвям голям проект, но ще го запазя в тайна.