Два светкавични нокаута, сексапилни шведки и раждането на новата звезда на българския професионален бокс видяха тази вечер около хиляда зрители в залата в Самоков, дошли на международна гала-вечер на професионалния бокс, пише БТА.

Тон даде световният шампион в категория перо Александър Владимиров, който демонстрира отлична форма на ринга в Самоков. Веднага след първия гонг Владимиров тръгна в атака и започна да обсипва с мълниеносни удари съперника си Траян Славев. В средата на първия рунд Александър Владимиров пласира страхотна серия от шест-седем удара, която завърши с точен десен ъперкът в областта на черния дроб и Траян Славев рухна на пода.

Още по-тежък бе нокаутът в централната среща на гала-вечерта между бившия европейски шампион за юноши Калоян Кючуков от Ямбол и Карло Табагуи. В края на първия рунд Табагуи нанесе светкавичен ляв ъперкът в слънчевия сплит на Кючуков, който с изкривено лице се свлече на брезента на ринга и остана неподвижен близо минута. Карло Табагуи се оказа малък пример за глобализацията на съвременния свят. Табагуи е етнически грузинец, който от пет години има щастлив брак с шведка и едно дете от нея, живее в Стокхолм, но се боксира с лиценз на полската федерация по бокс за професионалисти.

Новата звезда на българския професионален бокс се казва Григор Сархунян - 22-годишен възпитаник на боксов клуб "Славия". Сархунян остави отлични впечатления при дебюта си на професионалния ринг срещу Георги Близнаков. В продължение на четири рунда Сархунян обсипваше с тежки крошета и ъперкъти "морския вълк" и победи по точки.

На ринга в Самоков имаше и две срещи между представителки на нежния пол, които обаче демонстрираха мъжки характер и мъжки бокс. Европейската вицешампионка за жени от 2007 година Севда Асенова определено бе по-добра от Елин Рьолунд /Швеция/ и победи с пълно единодушие на съдиите - 3:0. Европейската шампионка за девойки от Ямбол 2008 Грета Георгиева /България/ обаче загуби с 1:2 гласа от Джулияна Сьодерстрьом /Швеция/. За сметка на това българката Грета Георгиева бе по-руса и по-сексапилна от русокосата и сексапилна скандинавка Джулияна Сьодерстрьом.