Световният и двукратен европейски шампион Николай Гергов е новият старши треньор на националния отбор по класическа борба. Решението бе взето от Управителния съвет на федерацията, а днес бившият ас в категория до 66 кг, бе представен на тима в комплекс "Диана" преди функционалните изследвания за новия сезон.

Гергов сменя на поста титулования Братан Ценов, който бе начело на класиците през последните 11 години. В новия щаб влиза двукратният олимпийски шампион Армен Назарян, а в екипа на 31-годишния старши треньор остават опитните спецове Стефан Ангелов и Нено Ненчев.

Десегашният наставник Братан Ценов ще реши дали да продължи като дясна ръка на Гергов или ще си вземе почивка след натрупаните над 20 големи първенства начело на тима. Промяната е провокирана от фиаското на националите на световното първенство в Дания през септември. Класиците останаха без медал и дори без малък финал за бронза.

След серия от сбирки на управителния и треньорския съвет на федерацията наложиха идеята поста да бъде поверен на млад специалист, който да търси нови идеи и методи за промяна.