Двукратният световен и европейски шампион по борба Николай Гергов бе много разочаровах от загубения мач за бронза срещу Армен Варданян (Украйна). „Още 30 пъти да стоя в партер, няма как да ме пипне. Това е малшанс, за една ситуация, спечели той, другия път ще спечеля аз. Това е, борбата е тежка и безмилостна. Не тръгнах да го атакувам аз на партера, защото водех с 1:0, няма смисъл. Рискувах, остават 30 секунди от стойка, знам, че не може да ме вземе от партер, ако се защитя и ставам трети, взимам медал, оставям кецовете на тепиха и ще мисля нещо друго,” коментира Гергов за ГОНГ.

Относно плановете си за бъдещето, той добави:„Не съм мислил, сега ми е много тежко, не мога да мисля в този момент. Ще почина малко, ще размисля и ще видим. Най-жалкото е, че направиха борбата съдиите да ти решават нещата. Не може да дойде някой тук да ти ограби труда. Две години вече чакам Олимпиадата, толкова труд и накрая какво – пети. Това е, битката е загубена, войната – не.”

„Не може да ме е яд, щото не се сборих аз. Два пъти се падна жребия на него. Всичко беше супер, до последните двайсет секунди,” завърши Николай Гергов.