Въпреки че се бе разбрал с Александър Евтимов за договор, Николай Георгиев – Кайо не го подписа и няма да води мъжкия хандбален клуб „Локомотив Металекс Билд".

„Кайо стана Зайо и се изметна от думата си. Всичко с него бе уточнено и трябваше да подпише контракта в понеделник. Той обаче ми се обади и каза, че не може да поеме отбора, защото трябва да се плати голяма неустойка на последния му португалски клуб, в което аз лично се съмнявам", заяви Александър Евтимов пред медиите във VIP Фешън клуб.

Спонсорът на варненския клуб е убеден, че някои хора в България са посъветвали Георгиев да не се занимава с български хандбал и той ги е послушал. „Възможно е да става въпрос и за постановка, защото преди Георгиев ние преговаряхме с двама много
квалитетни чужди специалисти. Държа да уточня, че Георгиев сам потърси контакт с нас”, допълни Евтимов.

Бизнесменът призна, че когато се разбрал с Кайо да поеме тима, бил предупреден, че той се влияе от други хора и е податлив на тяхното мнение. „Лично аз не вярвах, че това може да стане, но се оказа, че съм бъркал”, завърши шефът.

Новият наставник на мъжете на „Локомотив Металекс Билд” е българин и ще подпише договор до 48 часа. „Остава да уточним някои дребни подробности. Става дума за млад и перспективен специалист”, уточни Александър Евтимов. Той призна, че в момента тренировките се водят от Иван Иванов – Змея и Христо Йорданов. Евтимов не смята, че отсъствието на треньор в първите дни от подготовката ще се отрази на отбора.

„Новият треньор ще доведе със себе си кондиционен специалист, който в първите 20 дни ще подготви хандбалистите физически", коментира Евтимов.