Световният и олимпийски шампион по кану-каяк Николай Бухалов определи като невероятно чувството да види свой състезател на най-високото стъпало.

Наставникът на световната шампионка Станилия Стаменова бе избран за треньор на месец август в анкетата на Пресклуб България.

„Чувството е невероятно. Това, което изпитах там е това, което изпитвах и като състезател. Невероятно е да видиш как плодовете на един труд се реализират и независимо кой е на стълбичката, чувството е едно и също, защото виждаш как българския флаг стои на най-високото стъпало.“

Бухалов коментира и представянето на своята възпитаничка, както и победата й над хегемона в тази дисциплина - канадката Лорънс Венсан-Лапоант:

„Дисциплината страхотно много се разви. Не само като резултати, но и като конкуренция. Хубавото е, че през тази година Станилия успя да изпревари канадката, която диктуваше женското кану досега. Оттук нататък вече всички трябва да се съобразяват със Станилия. Естествено ние не можем да бъдем спокойни. Както казах това е доста динамично развиваща се дисциплина и тя трябва да продължава да търси своите резерви, за да се задържи колкото се може по-дълго на върха.“/БГНЕС