Две от популярните имена от ефира на Дарик радио и спортно шоу Гонг – Ники Кънчев и Иво Райчев предизвикаха истински земетръс и лек дъждовалеж на голф игрището към „Пирин голф и кънтри клуб” през уикенда. Двамата се включиха в първото издание на престижния турнир за журналисти „Devin Media Golf Cup”. Нашите хора се раздвижиха с елегантни суингове и поразяващи удари. По някаква нелепа случайност и двамата попаднаха в категорията „Начинаещи”, но вместо да се обидят и да си тръгнат нашите хора се захванаха да докажат, че възрастта и славата не са пороци.

Принципът на турнира беше да се формират двойка от опитен в голфа журналист и начинаещ колега. Така бяха разделени всичките двайсетина участници от водещи медии в страната. Кънчев беше прикачен като капачка към бутилка минерална вода към доайена Тодор Алексиев, коментирал години наред ските в Канал 1 на БНТ и сега в Евроспорт БГ, а Райчев пришит към талантливото перо на вестник „Народна младеж” Красимир Евлогиев.
Играта се проведе на 5 дупки през сложния и отличен терен на голфигрището. Малко преди началото Ники беше натрениран от личния си приятел Алекс Евтимов, който е републикански шампион по голф за 2008-а, спечели Volvo Masters за 2010 и има още 8 първи места на голф турнири. Райчев пък беше специално инструктиран как да върви по игрището без да се подхлъзва и пада от новия „коуч” на целия голфкомплекс Вим Коодижс. Холандецът пристигна край Разлог в края на май и вече има някои виждания за развитието на игрището.

Специални указания под какъв ъгъл да удрят топката нашите хора получиха и от един от собствениците на Пирин голф и кънтри клуба и волейболния Пирин Балканстрой Йордан Каназирев.

Въпреки очакванията по време на играта Кънчев и Райчев не бяха обикновени „кодита”, тоест хората, които в голфа теглят количките със стиковете на майсторите, демек шерпи. И двамата се отличиха с някои суперудари, особено Райчев, който прати една топка до съседно Банско да ходи да търси по-добър живот там.

Вечерта последва награждаване и нашите хора обраха няколко купи. Райчев бе отличен за „Най-атрактивна игра”, от което се разбира, че той не е спрял да коментира случващото се. Като истински професионалист обаче той вече беше в ефира на Дарик за поредното спортно шоу Гонг с мачовете на ЦСКА, Славия, Литекс, Черноморец и Реал. А и Барса.

На Кънчев и Алексиев пък бяха връчени купите за сребърните медали в генералното класиране. Победители станаха двойката Кирил Златков и Галя Недялкова.