Нийл Робъртсън се класира за полуфиналите на турнира по снукър Хонконг Мастърс, след като надигра Марк Уилямс с 5-3 фрейма. Шампионът от последното издание на надпреварата, което се проведе през 2017, сломи съпротивата на трикратния световен първенец, който замени разболелия се непосредствено преди старта на съревнованието Синтун Джао.

Уилямс започна по впечатляващ начин със сенчъри брейк от 133 точки, но отговорът на „Гръмотевицата“ бе мълниеносен – 105 пункта. Марк Джей измъкна третата партия с брейк от 55 точки и резултат 55-49, но австралиецът отново възстанови паритета. Това окрили Робо, който изригна със 140 в петия фрейм, преди да вземе нова завързана партия, за да се доближи на една от последните четири в турнира. Уелският му противник отвърна с точно 80, за да се задържи в мача, но загуби осмия фрейм с 20-80 точки за крайното 3-5.

Така Робъртсън продължи успешно защитата на титлата си, а на полуфиналите ще чака победителя от срещата между световния номер 1 и действащ първенец на планетата Рони О‘Съливан и Он Яи Енджи. Именно Рони бе победен от австралиеца във финала на последното издание. В другия полуфинал представителят на домакините Марко Фу се изправя срещу четирикратния световен шампион Джон Хигинс.