В последния ден от Световната купа по прескачане на препятствия Ангел Няголов с кон Чакбол триумфира като победител при мъжете в авторитетната надпревара, която се провежда на конната база „ Фригопан“, с. Царацово, Пловдив.

Елитният ни ездач успя единствен от всички състезатели да мине чисто през паркура и без нито една наказателна точка, за да вдигне трофея на церемонията по награждаването. Втори завърши Ивайло Бонев с Каунт Ебони, трети е Йонут Урсаче (Рум) с Вени Види Вици. Още една позиция за Ангел Няголов в Топ 5, но с кон Моцарт Ван Хайке стана четвърти. Петото място зае Антон Дацински с Бамби. Височината на препятствията беше 140- 160 сантиметра.

Призьорите бяха наградени от официалните лица начело със зам.министъра на земеделието, храните и горите Стефан Бурджев и кмета на град Пловдив Здравко Димитров.

Емилио Савов, БФКС
3 снимки

По-рано днес на паркура във „Фригопан“ България отново имаше повод за българска радост и гордост. Екатерина Гайдарова с кон Арецо спечели Гран При при юношите до 14 години с височина на препятствията от 120 см. от програмата на Световната купал.

Нашето момиче победи в бараж за първото място Бриана Елена Васил (Рум) с Диам Де Мазур. Трето място за Мартина Гайдарова с Бикер К. Четвърта позиция за Дария Пиеку (Рум) с Олимпия, а Стефан Ботев с Апокалиптика завърши пети.

Пълните трибуни и мощната подкрепа от зрителите на всеки български състезател дават на ездачите ни допълнителен стимул за успешно представяне във всяко изпитание от програмата на турнира.