Капитанът на националния отбор жени индивидуално Невяна Владинова беше коментатор на състезанието при девойки младша възраст от държавното отборно първенство по художествена гимнастика, което започна днес в зала "София".

Владинова гледаше много внимателно всяко изпълнение на малките грации и макар, че гостуваше за малко, успя да даде професионален коментар на изпълнението на всяка една от тях.

Финалистката от последните олимпийски игри в Рио заяви, че е тягостно да се играе без публика, но че правилата във връзка с COVID-19 е важно да бъдат спазвани, за да се опази здравето на гимнастички, треньори и фенове.

На въпроса на водещия Георги Чобанов какво мисли за онлайн - турнирите, в които всеки отбор играе в собствена зала, Владинова отговори, че все пак е нещо и е по-добре, отколкото съвсем да няма състезания. Но каза, че художествената гимнастика е зрелищен спорт с много фенове у нас и обстановката, която те създават в една пълна зала е неповторима и несравнима.

Владинова добави, че в това трудно време изпитва истинско възхищение към работата и търпението на треньорите, които не спират да работят и да мотивират своите състезателки, независимо от всичко и призова по-малките гимнастички да не спират да работят, да бъдат целенасочени и да не спират да се борят за мечтите си!