Вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Невяна Владинова направи своя дебют като главен съдия на 19-ото издание на международния турнир "Импала Къп" 2022 този уикенд.

Около 600 талантливи гимнастички станаха част от надпреварата. Събитието се проведе в Стара Загора. Освен български участнички, в състезанието се включиха и представителки на Великобритания, САЩ и Украйна.

„В своя дебют като главен съдия, Невяна Владинова и нейният помощник Валя Маркова бяха изключително отдадени и прецизни в своя контрол, за да се радва това състезание на едно обективно съдийство“, информират от федерацията по гимнастика.

"Изключително е важно на всяко едно състезание, оценките да бъдат реални и всяко едно дете да знае реалната си оценка за състоянието и формата, която имат. Много спокойно премина цялото състезание. Надявам всички да бъдат доволни от добре свършената работа този уикенд. Истинско щастие за душата и радост за очите, е да гледаш толкова прекрасни и талантливи малки грации, устремени към съвършенството и към покоряване на нови върхове. Това ми дава надежда за светлото бъдеще на художествената гимнастика", заяви вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова.