Българските представителки на турнира Гран При в испанския град Марбея Невяна Владинова и Катрин Тасева са в топ 6 след първия състезателен в многобоя, съобщиха от Българска федерация художествена гимнастика. Владинова е четвърта в общото класиране, докато Тасева към момента е шеста.

Лидерки за момента са рускините Александра Солдатова, Арина Аверина и Юлия Бравикова. Във финалите на отделните уреди, които са по-късно днес, Владинова ще играе на всичките четири от тях, като влиза с най-висока оценка (19.100) на бухалки и с втора оценка на лента.

Тасева се класира на три финала (лента, топка и бухалки), като влиза с трета оценка във финала на топка. В същото време ансамбълът при девойки спечели златен медал на международния турнир "Ирина Деляну" в румънската столица Букурещ. Момичетата на Мария Кънчева в състав Мария Спасова, Галатея Герова, Биляна Везирска, Биляна Писова и Бояна Гелова изиграха великолепно съчетание с пет чифта бухалки и не допуснаха грешки. Те получиха оценка от 15.800, което им беше достатъчно да грабнат златото в многобоя.

Представителката ни при девойки индивидуално Елизабет Йовчева извоюва сребърното отличие в многобоя със сбор от 60.500 точки, след като направи добри изигравания на обръч, топка и бухалки, а на лента допусна някои грешки. Днес тя ще играе финал и на четирите уреда. При жените Боряна Калейн остана четвърта в многобоя, но днес ще играе финали и на четирите уреда. Вчера тя получи 16.350 точки на обръч, 16.600 на топка, 17.500 на бухилка и 15.550 на лента.