Станка Златева донесе втория медал за България от Олимпийските игри в Лондон! Българката отказа испанката Майдер Унда и с 2-0 части се класира на финал!

Там, от 21.48 часа, българско време, тя ще срещне Наталия Воробьова от Русия.

Първата част Златева спечели с 2-0 точки, а във втората първо водеше с 1-0, но след неуважен протест на съперничката й, добави още точка, и така взе и втората част!

Преди това на полуфинал българската боркиня победи с 2-0 части Лори Анабел Али от Камерун, в категория до 72 килограма.

Трите точки от движението на Станка в началото и донесоха преднина в първата част – 1-0, въпреки че точковото съотношение бе равно 3-3. Българската спечели своите три точки от едно движение, докато Али първо взе две, и после още една.

Втората част Златева спечели убедително с 2-0, и така с 2-0 части се класира на полуфинал.

Станка Златева се класира на четвъртфинала, след като на осминафинал взе чист успех над шведката Джени Френсон – 2-0 части. Станка атакува Джени Френсон още от самото начало, и бързо взе първата си точка. Именно с тази точка разлика тя спечели и първата част – 1-0.

Минута след началото на втората част Френсон от своя страна опита атака, но Златева се измъкна тъкмо навреме от хватката й, и не излезе извън тепиха. Българката мигновено реагира, и при своята атака не сгреши, и избута шведката навън. Така тя отново взе частта с 1-0.

Станка Златева преодоля първия кръг, квалификациите, с 2-0 части над Василиса Маржалюк от Беларус. Станка успя да избута своята съперничка от тепиха, за да спечели първата част с 1-0. Българката прати на земята Маржалюк и във втората част, и също я спечели с 1-0. Така с общ резултат 2-0, Златева спечели и двете части, и продължи на осминафинал.