Ансамбълът на България изигра блестящо съчетанието с 5 обръча в първия състезателен ден на Световната купа в Песаро, Италия, съобщи официалната страница на Българската федерация по художествена гимнастика.

Нашите лъвчета отвяха всякаква конкуренция, първи са, като играха без да трепнат и бяха оценени с 18.700 и оценка за трудност 10.000!

Втори са домакините от Италия, които също играха без грешка и получиха оценка от 18.250 т. , а трети изненадващо се наредиха китайките с точна и красива игра и оценка от 17.550 точки.

Големият фаворит Русия допусна груба грешка и с оценка от 15.950 т. не намери място във финала на това съчетание.

Четвърти върви отборът на Беларус с оценка от 17, 400, пети Украйна с 16.700, шести Япония с 16.650 , седми Азербайджан с 16.550 и осмицата затваря САЩ със 16.450 т. 

По-рано днес индивидуалните ни гимнастички се наредиха на 5-то място Катрин Тасева и шеста Невяна Владинова - в многобоя след първите два уреда. Катрин ще играе на финалите на обръч и топка, а Невяна на топка.

В събота състезанието продължава с изпълненията на бухалки и лента при индивидуалистките и три топки и две въжета при ансамблите.
Убийствена конкуренция и невероятна игра на нашите момичета.

Ансамбълът, воден от старши треньора Весела Димитрова и нейния помощник Михаела Маевска, е в състав: Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Теодора Александрова.

Индивидуалистките ни Невяна Владинова и Катрин Тасева са водени от главния мениджър Бранимира Маркова и нейния помощник Силвия Стойнева.