Шампионът в Обиколката на Франция за 2018 година Герайнт Томас заяви, че не е съвсем сигурен, че отново ще кара в най-голямото колоездачно състезание в света. 

В интервю за специализирания сайт Cycling News той заяви, че няма какво повече да доказва и следващата година може да бъде последната му състезателна.

36-годишният Томас завърши трети в последното издание на "Тур дьо Франс", което бе напълно неочаквано за широката колоездачна общност след изпълнения с падания и контузии сезон 2021.

"Трябва да седна и да премисля какво искам да правя. Следващата година може да бъде последната ми в колоезденето. Искам да ѝ се насладя максимално", каза роденият в Уелс спортист.

"Не знам дали ще карам в Обиколата на Франция. Може би по-скоро в тази на Италия. Нищо обаче не е решено. Но не бих се противил на нещо различно. Когато спечели "Тур дьо Франс", бе хубаво да участвам през следващата година, за да покажа, че успехът ми не е бил случаен. Тази година също бе хубаво да участвам, защото много хора мислеха, че съм приключил с колоезденето. Сега чувствам, че няма какво повече да доказвам", обясни състезателят на Инеос.

Той добави, че ще обсъди бъдещето си със съпругата си. Договорът му с Инеос изтича в края на следващия сезон.

"Тя иска да продължа да се състезавам. Установихме се във Франция, нашият син учи тук. Щастливи сме от живота, който имаме. Въпросът е как се чувствам аз. Все още ми доставя удоволствие да тренирам и да се състезавам, но ми липсва и времето у дома", завърши Томас.