Не много благосклонен се оказа жребият за българския национален ансамбъл по художествена гимнастика. Момичетата на Илиана Раева ще излязат за първото си съчетание с пет топки на финала под стартов номер 6, като преди тях вече ще са изиграли съставите на Русия, Италия и Беларус.

За сметка на това, лошата новина идва с второто им излизане на килима. Грациите ни са втори по ред, след състава на Испания.

При втората ротация за съчетанията с ленти и обръчи, българките ще трябва да чакат до края, за да разберат оценките на съперничките си и останалите тимове, сочени за фаворити. Всичко това облагодетелства ансамблите, които играят с последни стартови номера, тъй като съдийските сметки вече се правят много по-лесно, особено ако в началото, нашите бъдат извадени от сметките. Русия, Италия и Беларус играят последователно – 5-и, 6-и и 7-и на ленти и обръчи.

Времето между двете съчетания на българките също ще бъде прекалено малко.

Финалът в многобоя стартира в 15.30 часа българско време, като оценката, решаваща изхода на медалите се формира само от двете изигравания в последния (днешния) ден.