Треньорът на обвинените в употреба на допинг колоездачи Даниел Петров и португалецът Самуел Калдейра - Ненчо Стайков, заяви за Гонг, че тези нападки са неоснователни и са целенасочени.

Преди около две седмици българинът и неговият съотборник от Дужа Изида Тавира бяха спрени от участие в обиколката на Алгарве.

Причината е, че двамата са били с високо ниво на хемоглобин в кръвта при направения внезапен допинг-тест преди началото на третия етап от надпреварата.

„Аз и тогава бях много спокоен, защото нямах никакви съмнения. Ние бяхме чисти и ме шокира повече това, което се пишеше в медиите, което беше една чиста глупост. Стана ми много неприятно”, заяви един от най-добрите родни колоездачи от близката минало.

„Информацията излезе от една местна агенция и един „много добър приятел”, който винаги търси начин да закопае отбора на Дужа Изида Тавира. Този същият човек иска да влезе в тима, но вратите за него са затворени и затова прави такива неща, но ние ще търсим нашите права”, добави Стайков.

„Пробите бяха направени. Даниел наистина имаше малко завишени стойности, но той не участва, за да не се предизвикат някакви проблеми със здравето му, но това не е допинг. Отборът на Дужа Изида Тавира ще участва в Обиколката на България. При нас ще дойде и Пламен Станев, това е новото име в екипа ни”, каза още треньорът на Дужа Изида Тавира.