Олимпийската ни шампионка Румяна Нейкова заяви, че все още не може да каже дали Световното първенство по гребане в Познан този месец ще е последно за нея. „Много хора ме питат, но всъщност всяко състезание може да е последно за всеки спортист, дори да е млад. Не искам да давам отговор – да или не”, отсече Нейкова преди заминаването си за Полша.

Тя и партньорката й Миглена Маркова ще участва на двойка скул на шампионата. „Ще запазя мълчание за прогнози. Подготовката беше нормална, но тежка, защото трябваше да се готвим сами, без личен треньор. Ако стартираме нормално и няма контузии, се надявам на максималното. Едно „но” остава и се надявам то да не ни е оправдание след Световното”, коментира още Руми, която пак тръгва за състезание с болки в кръста.

На въпрос дали влизането в политиката на нейния съпруг и личен треньор Свилен Нейков се е отразило, Румяна Нейкова каза: „Ами ще разберем на 29-ти август. Тогава е финалът. По един или друг начин се отрази. Тежко беше. Ние разбира се тренирахме по неговата програма, но той нямаше много време да следи подготовката ни.”

„Очакваме го за полуфиналите и финалите в Познан, но в каква роля не мога да кажа. Ако видите някой с костюм и вратовръзка да кара колело край канала, значи е той”, пошегува се Руми Нейкова.

Един от дебютантите ни на Световното при мъжете – Васил Витанов от двойката скул лека категория сподели: „Срещали сме се някои от конкурентите. Участвали сме на Световни купи при мъжете. Дано да се представим добре.”