Румяна Нейкова и Александър Александров ще гребат в полуфиналите на световната купа в Мюнхен, първи старт за сезона, съобщиха от родната федерация.

Световният шампион при юношите в скифа Александър Александров бе най-бърз в 8-ма серия от репешажите, като фиксира 8:12,82 мин. Младокът бе втори до предпоследната контрола, но с финален спринт изпревари с 6 сек чилиеца Оскар Васкес Очеа (8:18,28). Само първото място в гонката му осигуряваше участие на полуфиналите.

Двукратната олимпийска медалистка Нейкова финишира трета в своята серия, като спря хронометрите на 8:43,90 мин. и също си осигури участие в полуфиналите утре. Най-бърза бе новозеландката Ема Туиг – 8:36,58 мин.

Основните конкурентки на националката ни Екатерина Карстен (Беларус) и Мирка Кнапкова (Чехия) също продължават напред, като дадоха първо време в своите гонки.

Полуфиналът на Нейкова е утре в 15,30 ч, а на Александров в 15,46 ч българско време.

На двойка без рулеви Георги Божилов и Божидар Георгиев дадоха 4-то време в репешажите (7:24,68) и ще гребат във финал С за разпределение на местата след 12-то. Първо време фиксира екипажът на Чехия (7:24,68).

На скиф лека категория Костадин Колимечков остана пети на репешажите и приключи участието си.

В 17,45 ч днес е четвъртфиналната гонка на двойката ни лека категория Златко Караиванов и Васил Витанов.