Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков ще открие финалните състезания от Програмата за организиране и провеждане на спортно-състезателна дейност за учениците от домовете за деца, лишени от родителска грижа от 15 до 18 г. /ІХ – ХІІ клас/.

Церемонията ще бъде на 6 ноември /петък/ от 10,30 ч. в зала “Васил Левски” в Сливен. Градът на сините камъни ще бъде домакин на финалите от 5 до 8 ноември. Състезанията са по три вида спорт – тенис на маса, стрийтбол и футбол на малки вратички. Призовите места ще си оспорват 32 отбора от домовете, класирали се на І и ІІ място на зоналните състезания. Министерството на физическото възпитание и спорта финансира през тази година със 165 650 лева

Програмата за организиране и провеждане на спортно-състезателна дейност за учениците от домовете за деца, лишени от родителска грижа. Програмата се администрира от главна дирекция “Физическо възпитание и спорт в свободното време” в МФВС. Нейната цел е чрез спорт да бъде подпомогната личната изява, социалната интеграция, мотивацията и отговорността на децата за реализацията на техния потенциал в обществото.