Престъплението, извършено от южноафриканския лекоатлет Оскар Писториус, озадачи много голяма част от хората, които са били вдъхновени от невероятната история на спортиста с ампутираните крака. Въпреки това, има и такива, които може би не са чак толкова сюрпризирани от стореното от параолимпиеца.

Оскар Писториус може да прекара остатъка от живота си в затвора, след като застреля приятелката си Реева Стенкамп.

Спортният журналист от ЮАР Греъм Жофре споделя: „Мисля, че беше проблемен спортист. Не толкова заради невероятния модел на подражание, а защото вътре в себе си той е един проблемен спортист.“

Репортерът е един от малкото в родината на двамата, които са отправяли открити критики към Писториус. „Толкова много инциденти са се случвали през последните пет или шест години с Оскар Писториус. Те бяха документирани. Тези случаи обаче са изчезнали“, разкри журналистът, който е работил за CNN през 90-те години.

Според него, Оскар Писториус е обожаван от медиите в ЮАР, които са го защитавали, затова е имал такъв образ сред хората.

Местен футболист на име Марк Батчлър споделя: „Очаквахме нещо подобно да се случи.“ Той го определя като човек, който предизвиква проблемите.

Марк Батчлър си спомня и неприятна история между двамата. Оскар Писториус е потърсил саморазправа с него, защото го обвинил, че приятелката му изневерява с футболиста. Марк разказва още, че параолимпиецът е ходил почти навсякъде въоръжен.