След като Мария Гроздева протестира за назначението на старши треньор по спортна стрелба на човек, който тя не познава и се е занимавал със стрелба с лък, медиите „щурмуваха“ офиса на федерацията, за да се запознаят с този човек, който стои там.

Васил Петров Стефанов е треньорът, като самият той объркано коментира:

Назначен съм за треньор във федерацията, но какво ще бъде като функции, тепърва ще се изяснява понеже финансирането е спряно. Имам дълъг опит в спорта като спортна стрелба и стрелба с лък. Търсеше се човек, който да е външен и без клубни и личностни пристрастия. Понеже тук има проблеми със самата администрация на федерацията, просто ще бъда полезен, няма да преча.

Мисля, че няма аз да водя отбора ни на Олимпиадата. На олимпийски игри не може да се отиде с 5 състезатели и 5 треньори. Треньорската квота е определен процент от състезателите. Не знам точно какви ще бъдат моите функции, но както имаме предварителна уговорка, аз с високото спортно майсторство като Таньо Киряков и Мария Гроздева няма да се занимавам лично. Те си имат лични треньори и не трябва да им се пречи. Искам те да са на спокойствие, да се готвят за целта и задачата си, и да се представят максимално добре. Не трябва да се притесняват, че аз ще им се преча и меся в подготовката!

Аз съм от старите кадри от нивото на Нонка Матова, от времето на Камен Шишманов. Завършил съм ВИФ със спортна стрелба, бил съм треньор в ЦСКА и Академик, а в последно време се занимавах със стрелбата с лък, където бях старши треньор и генерален секретар две години. Имам административен опит, но тепърва ще ми се уточняват функциите.

Още не съм назначен защото нямам заповед. Второ финансирането е спряно, трето освен националните състезатели има още три ешалона, които се готвят. Сега навлизам в нещата на федерацията, административно ще помогна с каквото мога и с кого и как ще работя, ще се уточни в най-скоро време. Решението за назначението ми е взето на Общото събрание в неделя на 11 март. Работя още без да знам дали ще има финансиране, дали ще имам заплата или не. Дошъл съм с каквото мога да помогна на спорта поне до Олимпиадата.

Стана съвсем случайно договорката ни. Бях пред преподписване на договор с арабската страна, но исках новости. Там федерацията бе обща и спортна стрелба, и с лък. Говорихме с Камен Шишманов, той каза, че предишният Иван Шишканов си е дал отвод, че има нужда от такъв човек и с опит в администрацията, и това е. Какви точно ще бъдат моите длъжности и визитка, ще бъде определено в най-скоро време.

Пак казвам, че на този етап няма да работя с Таньо и Мария, а с тези, които идват отдолу. Така ми е казано. Ще правя връзката между федерацията, клубовете и самите треньори.